INCI-namn och deras svenska motsvarigheter
   INCI = The International Nomenclature of Cosmetic Ingredients
  I förteckningen här nedan hittar Du INCI-namnen (och de svenska namnen) på de
råvaror ÖrtBlomman
använder i sina olika produkter:
  Svenskt namn INCI-namn
  Aloe Vera
Anis
(eter. olja)
Apelsin
Aprikoskärn-olja
Arnica-olja
A-vitamin
Avocado-olja
 
Backtimjan
(eter. olja)
Bergamott
(eter. olja)
Betain
Bivax
Brännässle-blad
 
Cederträ
(eter. olja)
Cellulosagel
Cetylalkohol veg. flingor
Citron
(eter. olja)
Citrongräs
(eter. olja)
 
D-Pantenol
Emulgeringsmedel
Enbär
(eter. olja)
Eukalyptus Australiana
(eter. olja)
E-vitaminacetat
(äkta naturligt E-vtamin)
Fänkål
(eter. olja)
 
Geranium
(eter. olja)
Glycerin/Glycerol
Guarmjöl
Gurkörts-olja
Havssalt
Hoblad
(eter. olja)
 
Japanmynts-olja
(eter.olja)
Johannesörts-olja
Jojoba-olja
Kajaputträd
(eter. olja)
Kamferträd (eter. olja)
Kamomill blå
(eter. olja)
Kamomill romersk
(eter. olja)
Kamomillblommor
Karnaubavax flingor

Karotin
Konserveringsmedel
Konsistensgivare
Lagerblad
(eter. olja)
Lavendel fine Mailette
(eter. olja)
Lavendelblommor

Lindblommor
MF fett
Mjölksyra
Morotsextrakt
NFF-komplex


Oli banum
(eter. olja)
Olivolja
(eter. olja)
Oxypon
(olivåterfettning)
Patchouli
(eter. olja)
Phenonip
(paraben)
 
 
Rapsolja
Ringblomma
Ringblomsextrakt
Rosenträ
(eter. olja)
Rosmarin
(eter. olja)
 
Sandelträ
(eter. olja)
Sheasmör
Sheasmörolja
Silkesprotein
Sockertensid

Solros-olja
Sorbitol
Styvmorsviol
Svartpeppar
(eter. olja)
Tea Tree
(eter. olja)
 
Timjan thymoltyp
(eter. olja)
Tistel-olja
Tvättaktiva ämnen

Vatten
VE fett
Vegetal
 
Vetegrodds-olja
Xantangum
Ylang-Ylang
(eter. olja)
Zetasol (Laureth Sulfate)
Åkerfräken
(eter. olja)
Aloe Vera
Pimpinella Anisum
Citrus Sinensis
Prunus Armeniaca
Arnica
Montana, Olea Europea
Retinol Palmitate
Persea Gratissima
 
Thymus Serpyllum
Citrus Bergamia
Cocoamidopropyl Betaine
Cera flava
Urtica Dioica

Cedrus Atlantica
Hydroxyethylcellulose, Sodium Acetate, Water
Cetyl Alcohol
Citrus Limonum
Cymbopogon Flexuosus
 
Panthenol
se MF-fett, VE-fett resp. Vegetal
Juniperus Communis
Eucalyptus Radiata
Tocopheryl Acetate
Foeniculum Vulgare
 
Pelargonium Graveolens
Glycerin
Guar Hydroxy Propyltrimonium Chloride
Borago Officinalis
Salt
Cinnamomum Camphora
 
Mentha Piparescens
Hypericum Perforatum, Olea Europea
Simmondsia Chinensis
Melaleuca leucadendra
Cinnamomum Camphora
Matricaria Recutita
Chamaemelum Nobile
Matricaria Recutita
Copernicia Cerifera

Beta Caroten, Brassica Napus, Tocopherol
se Phenonip (paraben)
se Cetylalkohol veg. flingor
Laurus Nobilis
Lavandula Angustifolia
Lavandula Angustifolia

Tilia Cordata
Sodium Stearoyl Lactylate
Lactic Acid
Daucus Carrota, Simmondsia Chinensis
Sodium-Lactate, Sodium PCA, Urea, Hydrolyzed
Vegetable Protein, Sodium PH

Boswellia sp.
Olea Europea
Olive Oil PEG-10 Esters
Pogostemon Cablin
Phenoxyethanol, Metylparaben,
Ethylparaben and Propylparaben
 
Brassica Napus
Calendula Officinalis
Calendula Officinalis
Aniba Rosaeodora
Rosmarinus Officinalis
 
Santalum Album L.
Butyrospermum Parkii
Butyrospermum Parkii
Silk Amino Acid
Decyl Glucoside and Cocoamidopropyl Betaine 

Helianthus Anuus
Sorbitol
Viola Tricolor
Piper Nigrum
Melaleuca Alternifolia
 
Thymus Vulgaris
Cathamus Tinctorius
se Betain, Sockertensid resp Zetasol (Laureth Sulfate)
Aqua
Glyceryl Stearate
Cetearyl Glucoside
 
Triticum Vulgare
Xanthan Gum
Cananga Odorata Genuina
Mipa Laureth Sulfate and Cocoamidpropyl Betaine
Equisetum Arvense

ÖrtBlomman  
STARTSIDA  >>>  www.ortblomman.com